Tipul acestora (proteine, carbohidrati, grasimi) in compozitia nadelor in functie de sezon (rece/cald), necesarului nutritional al crapului?
Exista mai multe teorii, in pescuitul crapului in functie de anotimp, posibil sa gresesc insa asa am inteles personal aceste principii:
Astfel in pescuitul clasic la inceputul sezonului se recomanda momelile proteice de origine animala (rama, viermi, larve) iar in sezonul cald se opteaza pentru nade de origine vegetala (cereale, paste, mamaliga).
In pescuitul la boilies, in sezonul rece se recomanda bilele de atractie cu arome dulci pe mixuri birdfood (fainuri vegetale) sau fishmeal cu fainuri proteice solubile, iar in sezonul cald se recomanda bilele pe mixuri fishmeal cu un continut proteic ridicat, eventual continut ridicat de ulei.
As dori ca membrii forumului cu experienta in nade sa dezvolte putin subiectul. Pe scurt : primavara-proteic crescut/ vara,toamna-proteic scazut sau invers??? ( cand vorbim de proteina ne referim in special la cea de origine animala: faina de peste/carne/sange).