Cum alegem cosuletul pentru feeder?
Cum in ultimii ani pescuitul la feeder este din ce in ce mai practicat, intrucat este o alternativa foarte buna pentru pescuitul la crap sau stationar, exista si unele dileme. Pe piata exista foarte multe modele de cosulete pentru feeder, de la cele clasice din sarma si pana la cele „inchise”, fiecare dintre acestea au caracteristicile lor in functie de locul in care pescuim. Mai jos o sa va prezentam anumite modele de cosulete si o descriere scurta cu cele mai importante caracteristici.
Cosulet feeder din plastic (solid); este folosit in special in ape mai adanci de 1.5 metri, intrucat prin constructie nada amplasata in interiorul acestuia nu va cadea inaintea atingerii substratului. Acest tip se poate folosi atat in balti sau lacuri cat si in ape curgatoare cu un curent moderat.
Cosulet feeder din sarma (clasic); Acest tip de cosulet este in general folosit in ape cu adanci de pana la 1.5 m, intrucat odata ce a atins apa, nada se va elibera rapid, iar locul dumneavoastra de pescuit va fi momit pe o raza mai mare. Nu este indicat sa folosim acest cosulet din sarma in ape curgatoare, intrucat nada va fi luata de curet.
Cosulet feeder pentru viermi (larve); Acest tip de cosulet este folosit pentru pescuitul la feeder cu larve (viermi). Odata introdusi in interiorul acestui cosulet, puteti controla eliberarea acestor fie largind gaurile fie astupand din ele cu banda.
Cosulet feeder ”arc”; Acest tip de cosulet se foloseste in special atunci cand vrem ca momeala sa evolueze in jurul nadei. Inaintasul va fi unul scrut iar pescuitul in ape curgatoare cu un curent moderat nu este indicat, intrucat odata ce va atinge apa, nada se va elibera rapid.
Cosulet feeder pentru larve forma aerodinamica; Acest cosulet pentru pescuit la feeder este dedicat pescuitului cu larve (viermusi) la distante mari, fie balti sau lacuri, fie ape curgatoare. In functie de timpul de eliberare al viermisorilor, puteti astupa anumite gauri ale cosuletului pentru o eliberare lenta.